Soijaleipä
Voitele leipävuoka ja laita uuni noin 180-190 asteeseen
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaisit kovaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaisiin vettä lukuuottamatta kaikki muut aineet.
Sekoita, ja lisäile vettä kunnes taikinasta tulee "sopivaa": ei valuvaa, mutta ei liian jäykkääkään.
Semmoista, että menee hyvin sekaisin valkuaisvaahdon kanssa.
Eli kun seos on valmis, yhdistä valkuaisvaahto seokseen.
Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Vähän riippuu vuuasta, missä ajassa se on hyvä.
Mulla nykyään noin 23 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen kuin kumoat.
Teflonvuokakin kannattaa voidella hyvin, sillä leipä on tarttunut kiinni niillä kerroilla kun olen hutiloinut voitelun kanssa.
Leivästä ei tule niin paksua, että voisit leikata päästä siivuja (ainakaan käyttämässäni leipävuoassa), vaan leikkaan sen kolmeen tai neljään yhtäsuureen palaan, jotka halkaisen puoliksi.
Säilytän itse jääkaapissa, sillä leipä on parempaa jäähtyneenä kuin aivan tuoreena.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa
Hellsangel