Englantilainen hedelmäkakku
Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).
Valuta säilötyt hedelmät liemestään.
Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.
rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.
coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.
Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).
Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.
Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.
Valmistusaika n. 1½ tuntia.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa
Lsailym