Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.
Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.
Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.
Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.
Sitruuna-marenkitorttu
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.
Lisää keltuainen.
Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.
Sekoita koko ajan.
Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.
Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.
Lähde:
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaaJasu74