Ratatouille, provencen yrteillä
3 isoa sipulia ohiuna lohkoina
2 paprikaa paloiteltuna (esim.
kelt ja pun)
1 kesäkurpitsa paloiteltuna
1 munakoiso paloiteltuna
1 dl vettä
5 isoa tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
(½ sitruunan mehu)
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia TAI 3-4 rkl tuoretta hienonnettuna
1 rkl Provencen yrttiseos
mustapippuria
persiljaa
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.
Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit.
Pistele tomaatit ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen.
Vedä irtoava kuori pois juuresveitsellä.
Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.
Viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa.
Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat.
Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.
Kuullota öljyssä vielä
kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.
Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.
Anna hautua noin 10-15min.
Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla.
Soveltuu erinomaisen hyvin lisäkkeeksi lihalle, kalalle ja kanalle.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 486 grammaa
Niina72