Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika(pieniä saman kokoisia kuutioita).
Ruskista jauheliha(mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja suolalla).
Maustepippurilla saa myös hyvää makua lihaan.
Nosta se kulhoon odottamaan.
Jauhelihan rasvoilla kuulotat sipulit(lisää hieman rasvaa, jos on oikein vähärasvaista lihaa).
Kuullotuksen loppuvaiheessa paprikasilppu mukaan, mutta jätä paprikat rapeiksi.
Kasvissektion voi nostaa myös omaan kulhoon(lorauta vähän fondia sekaan maustuun).
Kannattaa pesasta pannu tässä vaiheessa.
Sulata voi(niin kauan ettei "vaahtoa"
ja laske keskilämmölle.
Ruskista hitaasti jauhoja kunnes seos näyttää yhtä tummalta kuin kahvinporot.
Älä kuitenkaan polta jauhoja, sitten maistuu pahalle! Vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.
Sekaan vaan 5 dl vettä ja fondia maun mukaan(sekoita varovasti, ettei paakkunnu).
Lihan voi lisätä kastikkeen sekaan tässä ja vaiheessa.
Jos kastike on liian laihaa makuusi niin suurusta sitä.
Keittelet sitten 15 min ja maustat maun mukaan.
Paprikajauhe, neilikka ja meirami sopivat hyvin.
Kastikkeen makua voi pehmentää joko tomaattipyreellä tai sokerilla.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 199 grammaaJnbasisti