Vadelmakohokas
Ainekset:
230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta
Valmistusohje:
Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.
Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.
Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.
Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.
Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.
Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.
Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.
Anna kypsyä noin 35 minuuttia.
Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.
Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa
Syysneito91