Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 230g95kcal2.3g9.4g1.8g8.5g
Tomusokeri 1dl=60g80g320kcal0g80g0g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 70g30kcal6.9g0.3g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1208g1788kcal62.4g303.4g27.6g21.2g
Valittu annoskoko604g894kcal31.2g151.7g13.8g10.6g
Annoskoko puolitettuna302g447kcal15.6g75.9g6.9g5.3g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285025