Raparperi-Kardemummakakku
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.
2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.
Kääntele jauhoseos voiseokseen.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.
3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.
Levitä seos taikinan päälle.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.
Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa
Nehatu