Mupuisen Jauhelihapitsa
Kuudelle hengelle eli pellillinen:
Pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
6 dl jauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
400 g sika-nautajauhelihaa
500 g Yrtti-tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl grillimaustetta
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
3 tomaattia
300 g pizzajuustoa
Tee ensin pohja: Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Laita kulhoon lämmin vesi ja sekoita siihen jauho-hiiva-seos ja suola.
VAivaa taikinasta kiinteä pallo ja anna sen nousta 30 min.
Tee sillä aikaa täyte: Ruskista jauheliha ja lisää siihen vehnäjauhot.
Kun vehnäjauhot ovat tarttuneet lihoihin, lisää vesi ja tomaattimurska.
Keitä, kunnes kastike on todella paksua.
Mausta.
Leikkaa tomaatit siivuiksi.
Muotoile taikinasta pellille ohut pohja, joka peittää koko pellin.
Kaada pohjan päälle kastike, lado sen päälle tomaatit ja juusto.
Paista n. 15 minuuttia 250 asteessa.
Mupuinen