Punajuuri-ohrapata mustapekalla

Tämä on Valion alkuperäisestä ohjeesta tuunattu (alkuperäisessä ohjeessa on 7dl vettä, 1dl kuohukermaa ja 150g Auramuruja, joista puolet menivät ruoan sekaan ja puolet murustettiin annosten päälle).

Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi; puolita vielä lohkot, sillä punajuuren kypsymisaika on todella pitkä.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rasva padassa/kattilassa (valurauta on paras tai sitten pinnoitettu, älä käytä teräskattilaa, sillä haudutusaika on pitkä ja ruoka saattaa kärähtää pohjaan) ja pyörittele punajuuria ja sipulia siinä 5-10min (lämpö 3-4).

Lisää pataan rikotut ohrasuurimot (2dl), vesi ja mausteet: 0,5rkl timjamia, 0,5 rkl meiramia ja 1tl merisuolaa / provence-maustettua sormisuolaa (Maldon).

Huom! Älä käytä esikypsytettyjä suurimoita, ne kypsyvät liian nopeasti; tälle ruualle tekee hyvää hautua pitkään.

Laske lämpö alas (valurautapadalla riittää 1) ja anna hautua 20-25min.

Pyöräyttele ruokaa aika ajoin voimakkaasti ettei se pääse kuivumaan ja palamaan pohjaan, lisää tavittaessa vähän vettä.

Lisää ruokakerma ja anna hautua vielä 40-50min.

Nauti ihan sellaisenaan pääruokana raikkaan vihersalaatin kanssa; on todella täyttävää! Sopii myös liharuuan lisukkeeksi, silloin oikeampi annosmäärä on 8.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 801g307kcal8g55.3g1.6g20g
Sipuli (kuorittu)401g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos60g433kcal0.3g0.3g48.1g0g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g501g601kcal11.5g24g50.1g0g
Ohrasuurimo, rikottu MyllynParas260g833kcal28.6g164g5.2g29.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g4564kcal107.2g525.6g211.6g113.4g
Valittu annoskoko3024g2282kcal53.6g262.8g105.8g56.7g
Annoskoko puolitettuna1512g1141kcal26.8g131.4g52.9g28.4g
Arvot/100g100g76kcal1.8g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323835