Porkkana-kesäkurpitsaneliöt
3 isohkoa porkkanaa raastettuna
1-2 sipulia silputtuna
2 kananmunaa
reilu ½ desiä maitoa
noin 90g cheddaria raasteena
1 kesäkurpitsa noin 1cm:n paksuisina viipaleina
½tl suolaa
1tl öljyä
1rkl tillisilppua
1. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa.
2. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja puolet suolasta ja hauduta niin kauan, kunnes neste on haihtunut.
3. Raasta porkkana ja valuta raasteesta liika neste pois.
4. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, sipuli-kesäkurpitsaseos, porkkanaraaste, tillisilppu, juustoraaste sekä loput suolasta.
5. Laita seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
6. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Annoksesta tulee riittävästi pääruoaksi 3-4 hengelle (lisukkeeksi salaattia ja leipää, voi tarjota kyllä myös liharuoan kanssa).
Ruokaa voi tarjota myös pikku suupaloina suolaisen piirakan asemesta.
Bicca