Toscapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää vauhojen joukkoon 1 ruokalusikallinen leivinjauhoja.

Sekoita muna-sokerivaahtoon vuoroin jauhot, rasva ja kerma.

Paista noin 14 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Tee sillä välin täyte.

Sulata rasva, lisää sokeri , mantelit, vehnänauho ja kerma.

Levitä päällys piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia tai niin pitkään, että kuorrute on hiemanruskettunut
Resepti toimiin myös niin, että korvaat pohjan ja kuorutteen kerman vaikka appelsiinimehulla, miksiks ei jollain muullakin hedelmämehulla.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu0.7g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.9g0.7g1.9g
Kahvikerma hyla Valio17g23kcal0.5g0.7g2g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 33g236kcal0.1g0g26.7g0g
Mantelilastu (A la meira)28g170kcal6.8g1.9g15.3g0g
Voi 17g121kcal0.2g0.1g13.6g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.3g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g2072kcal27g227.4g116.8g4g
Valittu annoskoko224g1036kcal13.5g113.7g58.4g2g
Annoskoko puolitettuna112g518kcal6.8g56.9g29.2g1g
Arvot/100g100g463kcal6g50.8g26.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336861