Toscapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää vauhojen joukkoon 1 ruokalusikallinen leivinjauhoja.

Sekoita muna-sokerivaahtoon vuoroin jauhot, rasva ja kerma.

Paista noin 14 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Tee sillä välin täyte.

Sulata rasva, lisää sokeri , mantelit, vehnänauho ja kerma.

Levitä päällys piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia tai niin pitkään, että kuorrute on hiemanruskettunut
Resepti toimiin myös niin, että korvaat pohjan ja kuorutteen kerman vaikka appelsiinimehulla, miksiks ei jollain muullakin hedelmämehulla.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu0.8g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Kahvikerma hyla Valio19g26kcal0.5g0.8g2.3g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 38g266kcal0.1g0g30g0g
Mantelilastu (A la meira)32g191kcal7.7g2.1g17.2g0g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g2332kcal30.4g255.8g131g4.4g
Valittu annoskoko252g1166kcal15.2g127.9g65.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna126g583kcal7.6g64g32.8g1.1g
Arvot/100g100g462kcal6g50.7g26g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336861