Toscapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää vauhojen joukkoon 1 ruokalusikallinen leivinjauhoja.

Sekoita muna-sokerivaahtoon vuoroin jauhot, rasva ja kerma.

Paista noin 14 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Tee sillä välin täyte.

Sulata rasva, lisää sokeri , mantelit, vehnänauho ja kerma.

Levitä päällys piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia tai niin pitkään, että kuorrute on hiemanruskettunut
Resepti toimiin myös niin, että korvaat pohjan ja kuorutteen kerman vaikka appelsiinimehulla, miksiks ei jollain muullakin hedelmämehulla.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1.2g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 74g302kcal0g74.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 95g325kcal9.7g66.4g1.1g3.3g
Kahvikerma hyla Valio29g41kcal0.8g1.3g3.5g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 58g414kcal0.2g0g46.7g0g
Mantelilastu (A la meira)50g298kcal11.9g3.3g26.8g0g
Voi 29g212kcal0.3g0.1g23.7g0g
Sokeri 50g201kcal0g49.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.8g20kcal0.6g4.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g3627kcal47.2g398g204g7g
Valittu annoskoko392g1813kcal23.6g199g102g3.5g
Annoskoko puolitettuna196g907kcal11.8g99.5g51g1.8g
Arvot/100g100g463kcal6g50.8g26g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336861