Kekkosen perunapurjosoppa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynnet (n. 4) reilun kokoisiksi paloiksi.
Kuori, huuhtele ja pilko purjo reilun kokoisiksi paloiksi.
Ala kuorimaan perunoita muun toimen ohessa.
Kuumenna öljy kattilassa.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä hetki.
Lisää sitten purjot ja kuullota vielä hetki, mutta älä anna purjojen pehmentyä.
Lisää vesi.
Kuori loputkin perunat jos et vielä kaikkia ehtinyt.
Pilko perunatkin reiluiksi lohokoiksi.
Laita perunat joukkoon.
Lisää suola ja jonkun verran mustapippuria ja reilu ropsaus yrttejä (esim.
timjami ja rosmariini toimii).
Sekoittele.
Keitä kunnes perunat ja purjo on pehmenneet kunnolla.
Katso, että hella ei ole täysillä...
Ei tartte yli keittää.
Nosta kattila hellalta (ja sammuta hella vähäksi aikaa) ja soseuta koko hoito tasaiseksi sauvasekoittimella.
Keittokirjassa sanottais varmaan sileäksi, mutta en oikeen tiedä mitä se nyt sit olis...
Sileä keitto...
Varo roiskumista.
Kuuma sosesoppa ei oo mielekästä iholla.
Seinälläkään se ei oo kivaa, mutta siollon on aika sama onko se kuumaa vai ei.
Nosta kattila takaisin hellalle (ja laita se päälle taas).
Lisää koskenlaskija juusto.
Kuumenna ja hämmennä kunnes juusto on sulanut.
Syö vaikka raejuuston kanssa.
Nauttiakin saa...
joko sopasta tai ruokajuomista.
Same difference.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 521 grammaa
Elektrojanis