Kaura-puolukkakeksit
Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)
150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 - 2 dl puolukoita
Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton
Valmistus:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.
Vatkaa joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen osaan.
Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.
Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.
Jätä leviämisvaraa.
4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.
Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.
reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta
Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa
Telle