Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 563g1281kcal107g0g95.7g0g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Tomaattipyree,euroshopper158g126kcal5.4g30g1.6g0g
Oliiviöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2079g3513kcal234.6g76.8g258.8g11.6g
Valittu annoskoko1039g1757kcal117.3g38.4g129.4g5.8g
Annoskoko puolitettuna520g878kcal58.7g19.2g64.7g2.9g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801