Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 63g142kcal11.9g0g10.6g0g
Purjosipuli 25g5.7kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper18g14kcal0.6g3.3g0.2g0g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g390kcal26.2g8.4g28.8g1.2g
Valittu annoskoko116g195kcal13.1g4.2g14.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna58g98kcal6.6g2.1g7.2g0.3g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.6g12.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801