Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1001g2278kcal190.2g0g170.2g0g
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Tomaattipyree,euroshopper280g224kcal9.5g53.3g2.8g0g
Oliiviöljy 56g496kcal0g0g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g6246kcal416.6g136.4g460.2g20.6g
Valittu annoskoko1848g3123kcal208.3g68.2g230.1g10.3g
Annoskoko puolitettuna924g1561kcal104.2g34.1g115.1g5.2g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801