Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 125g284kcal23.7g0g21.2g0g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Tomaattipyree,euroshopper35g28kcal1.2g6.6g0.3g0g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g780kcal52g17g57.2g2.4g
Valittu annoskoko231g390kcal26g8.5g28.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna115g195kcal13g4.3g14.3g0.6g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801