Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1502g3417kcal285.3g0g255.3g0g
Purjosipuli 601g138kcal10.9g14.4g1.2g12.6g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Tomaattipyree,euroshopper421g336kcal14.3g79.9g4.2g0g
Oliiviöljy 84g744kcal0g0g84.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g9368kcal625.2g204.4g690.2g30.8g
Valittu annoskoko2772g4684kcal312.6g102.2g345.1g15.4g
Annoskoko puolitettuna1386g2342kcal156.3g51.1g172.6g7.7g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801