Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1752g3986kcal332.9g0g297.8g0g
Purjosipuli 701g160kcal12.7g16.8g1.4g14.7g
Sipuli 193g58kcal2.4g9.3g0.4g3.3g
Tomaattipyree,euroshopper491g392kcal16.7g93.2g4.9g0g
Oliiviöljy 98g868kcal0g0g98.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6468g10930kcal729.4g238.6g805.2g36g
Valittu annoskoko3234g5465kcal364.7g119.3g402.6g18g
Annoskoko puolitettuna1617g2732kcal182.4g59.7g201.3g9g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801