Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2000g4551kcal380g0g340g0g
Purjosipuli 800g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Tomaattipyree,euroshopper560g448kcal19g106.4g5.6g0g
Oliiviöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7384g12477kcal832.6g272.4g919.2g41g
Valittu annoskoko3692g6239kcal416.3g136.2g459.6g20.5g
Annoskoko puolitettuna1846g3119kcal208.2g68.1g229.8g10.3g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801