Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2002g4556kcal380.4g0g340.4g0g
Purjosipuli 801g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Tomaattipyree,euroshopper561g449kcal19.1g106.5g5.6g0g
Oliiviöljy 112g992kcal0g0g112.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g12491kcal833.6g272.6g920.2g41g
Valittu annoskoko3696g6245kcal416.8g136.3g460.1g20.5g
Annoskoko puolitettuna1848g3123kcal208.4g68.2g230.1g10.3g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801