Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 219g498kcal41.6g0g37.2g0g
Purjosipuli 88g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Sipuli 24g7.3kcal0.3g1.2g0g0.4g
Tomaattipyree,euroshopper61g49kcal2.1g11.7g0.6g0g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana809g1366kcal91.2g30g100.6g4.4g
Valittu annoskoko404g683kcal45.6g15g50.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna202g342kcal22.8g7.5g25.2g1.1g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801