Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2252g5125kcal428g0g382.9g0g
Purjosipuli 901g206kcal16.3g21.6g1.8g18.9g
Sipuli 248g75kcal3.1g11.9g0.5g4.2g
Tomaattipyree,euroshopper631g505kcal21.4g119.8g6.3g0g
Oliiviöljy 126g1116kcal0g0g126.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8316g14052kcal937.6g306.6g1035.2g46.2g
Valittu annoskoko4158g7026kcal468.8g153.3g517.6g23.1g
Annoskoko puolitettuna2079g3513kcal234.4g76.7g258.8g11.6g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801