Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2503g5694kcal475.5g0g425.5g0g
Purjosipuli 1001g229kcal18.1g24g2g21g
Sipuli 275g83kcal3.4g13.2g0.6g4.7g
Tomaattipyree,euroshopper701g561kcal23.8g133.1g7g0g
Oliiviöljy 140g1239kcal0g0g140.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9240g15614kcal1041.6g340.6g1150.6g51.4g
Valittu annoskoko4620g7807kcal520.8g170.3g575.3g25.7g
Annoskoko puolitettuna2310g3903kcal260.4g85.2g287.7g12.9g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801