Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 3003g6833kcal570.6g0g510.6g0g
Purjosipuli 1201g275kcal21.7g28.8g2.4g25.2g
Sipuli 330g100kcal4.1g15.9g0.7g5.6g
Tomaattipyree,euroshopper841g673kcal28.6g159.8g8.4g0g
Oliiviöljy 168g1487kcal0g0g168.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g18736kcal1250g409g1380.6g61.6g
Valittu annoskoko5544g9368kcal625g204.5g690.3g30.8g
Annoskoko puolitettuna2772g4684kcal312.5g102.3g345.2g15.4g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801