Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 31g71kcal5.9g0g5.3g0g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Sipuli 3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper8.8g7kcal0.3g1.7g0.1g0g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g195kcal12.8g4.4g14.4g0.8g
Valittu annoskoko58g98kcal6.4g2.2g7.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna29g49kcal3.2g1.1g3.6g0.2g
Arvot/100g100g169kcal11.1g3.8g12.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801