Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 313g712kcal59.4g0g53.2g0g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Tomaattipyree,euroshopper88g70kcal3g16.6g0.9g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1155g1952kcal130.2g42.6g144g6.4g
Valittu annoskoko577g976kcal65.1g21.3g72g3.2g
Annoskoko puolitettuna289g488kcal32.6g10.7g36g1.6g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801