Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 3504g7972kcal665.7g0g595.6g0g
Purjosipuli 1402g321kcal25.4g33.6g2.8g29.4g
Sipuli 385g117kcal4.8g18.5g0.8g6.6g
Tomaattipyree,euroshopper981g785kcal33.4g186.4g9.8g0g
Oliiviöljy 196g1735kcal0g0g196.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12936g21859kcal1458.6g477g1610.4g72g
Valittu annoskoko6468g10930kcal729.3g238.5g805.2g36g
Annoskoko puolitettuna3234g5465kcal364.7g119.3g402.6g18g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801