Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 4000g9101kcal760g0g680g0g
Purjosipuli 1600g366kcal29g38.4g3.2g33.6g
Sipuli 440g133kcal5.5g21.1g0.9g7.5g
Tomaattipyree,euroshopper1120g896kcal38.1g212.8g11.2g0g
Oliiviöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14768g24955kcal1665.2g544.6g1838.6g82.2g
Valittu annoskoko7384g12477kcal832.6g272.3g919.3g41.1g
Annoskoko puolitettuna3692g6239kcal416.3g136.2g459.7g20.6g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801