Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 4004g9111kcal760.8g0g680.7g0g
Purjosipuli 1602g367kcal29g38.4g3.2g33.6g
Sipuli 441g133kcal5.5g21.1g0.9g7.5g
Tomaattipyree,euroshopper1121g897kcal38.1g213g11.2g0g
Oliiviöljy 224g1983kcal0g0g224.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g24982kcal1666.8g545g1840.4g82.2g
Valittu annoskoko7392g12491kcal833.4g272.5g920.2g41.1g
Annoskoko puolitettuna3696g6246kcal416.7g136.3g460.1g20.6g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801