Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 4505g10250kcal855.9g0g765.8g0g
Purjosipuli 1802g413kcal32.6g43.2g3.6g37.8g
Sipuli 496g150kcal6.2g23.8g1g8.4g
Tomaattipyree,euroshopper1261g1009kcal42.9g239.7g12.6g0g
Oliiviöljy 252g2231kcal0g0g252.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16632g28105kcal1875.2g613.4g2070.6g92.4g
Valittu annoskoko8316g14052kcal937.6g306.7g1035.3g46.2g
Annoskoko puolitettuna4158g7026kcal468.8g153.4g517.7g23.1g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801