Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5005g11389kcal951g0g850.9g0g
Purjosipuli 2002g458kcal36.2g48.1g4g42g
Sipuli 551g167kcal6.9g26.4g1.1g9.4g
Tomaattipyree,euroshopper1402g1121kcal47.7g266.3g14g0g
Oliiviöljy 280g2479kcal0g0g280.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18480g31227kcal2083.6g681.6g2300.6g102.8g
Valittu annoskoko9240g15614kcal1041.8g340.8g1150.3g51.4g
Annoskoko puolitettuna4620g7807kcal520.9g170.4g575.2g25.7g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801