Terveellinen porkkanakakku yhdelle
1 muna
2 rkl muussattua banaania
superpieni porkkana raastettuna (3 rkl raastetta)
2 rkl mantelijauhoa
2 rkl makeutusta (jos käytät puhdasta steviaa, määrä on tietysti pienempi)
1 rkl maitorahkaa
1/2 tl kanelia
pieni hippunen leivinjauhetta
täyte:
3 rkl maitorahkaa
1 rkl luonnonjugurttia
2 rkl makeutusta
1/2 tl vaniljajauhetta
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa makeutusta tai kanelia.
Kaada taikina korkeaan mukiin (kakku kuohuu yli, jos käytät matalaa mukia) ja kypsennä mikrossa 2,5 minuuttia.
Ennen kun kumoat kakun tarkista varovasti esim haarukalla raottamalla että kakun pohja on kypsä.
Mikäli se on vielä löysä, mikrota lisää.
Käy veitsellä läpi mukin reunat että kakku varmasti irtoaa ja kumoa se lautaselle.
Leikkaa porkkanakakku kuin täytekakku konsanaan vaakasuunnassa kahdesta kohtaa halki.
Jätä “palikat” jäähtymään ja tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Muista tarkistaa taas maku ja lisää tarvittaessa makeutusta! Lisää täytettä välikköihin ja kakun päälle.
Koristele niin halutessasi mantelirouheella tai pähkinöillä.
Nauti!
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaaSenjorag