Persikkapiirakka
Pohjaan:
2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täytteeseen:
1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.
Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.
sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria
Päälle:
25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.
3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.
Sekoita hyvin.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.
6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.
7. Tee kuorrute.
Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.
8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.
9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa
Tuia