Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Bolognese (jamieoliver)

2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.

Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.

Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.

Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.

Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.

3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.

Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.

Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.

5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.

6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.

Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.

fi

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parmankinkku, leikkel (Pirkka), annos 16g56g146kcal15.1g0g9.5g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Lehtiselleri 50g6.4kcal0.6g0.6g0.1g0.5g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Oregano, kuivattu 5g15kcal0.6g1.1g0.5g2.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)500g150kcal5g20g2g1g
Tomaattipyree,euroshopper70g56kcal2.4g13.3g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Basilika, tuore15g6kcal0.5g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3296g2998kcal207g103g191g20.8g
Valittu annoskoko1648g1499kcal103.5g51.5g95.5g10.4g
Annoskoko puolitettuna824g750kcal51.8g25.8g47.8g5.2g
Arvot/100g100g91kcal6.3g3.1g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=389954