Kanapiirakka
Kanapiirakka to die for a la Kaisaminni
400-600g broilerinsuikaleita
2-3 kynttä valkosipulia
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
currya
basilikaa
TAI mitä tahansa maustetta, millä tykkäät kanasi maustaa
Piirakkapohja:
250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paista kanasuikaleet tilkassa oliiviöljyä.
Mausta liha hyvin(!) ja loppuvaiheilla purista/pilko valkosipuli joukkoon.
Samalla kun kana kypsyy voit tehdä piirakkapohjan:
Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.
Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksultimmin kuin keskellä.
Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.
Älä kippaa kanoja suoraan piirakan päälle, sillä pannulla on luultavasti lihasta irronnutta nestettä.
Valuta neste pois ja nostele kanat tasaisesti piirakan päälle.
Painele suikaleet lastalla sopivasti taikinan sisään.
Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.
Voila! Parasta piirakka on kylmänä, joten jos mitenkään maltat, laita piirakka jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai parasta olisi jos se saisi levätä siellä yön yli. Tarjoa ehdottomasti rucolan tai muun tuoreen vihreän kera!
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa
Niinuli