Alkuperäinen ohje:
Siirry sivulle! 3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä
Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.
Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.
Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.
Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.
Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.
Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.
Kiehauta keittoa ja tarjoile.
Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.
Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.
Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaaHelikello