Piimähyytelökakku, makeutusaine
Kahden kakun ohje (puolita määrät jos teet vain yhden):
-Laita 12kpl liivatelehtiä viileään veteen likoamaan.
Vatkaa flora vispikerma 250g ja vanilla 250g vaahdoksi (voi käyttää myös pelkkää vispikermaa tai pelkkää vanillaa), lisää litra piimää ja sekoita.
-Kuumenna 1dl sitruunamehua mikrossa lähes kiehuvaksi ja liota siihen sitten pehmenneet liivatelehdet yksi kerrallaan.
Anna jäähtyä hetken.
-Sillä aikaa laita 120g rasvaa mikroon sulamaan ja murskaa 300g digestivekeksejä muruiksi.
Kun keksit muistuttavat jauhoja, lisää niihin sulatettu rasva ja sekoita.
-Kaada sitruunamehu kerma-piimäseokseen ja sekoita tasaiseksi.
-Makeuta makeutusaineella makusi mukaan.
-Muovaile digestivemassasta kahden kakun pohja irtoreunavuokiin.
Painele tasaiseksi käsin.
-Kaada kerma-piimäseos kakkupohjien päälle ja tasoita pinta.
-Hyydytä jääkaapissa 8-12 tuntia (tai kunnes hyytynyt).
-Irrota vuoan reunat ja päällystä kakku pilttisoseella (esim.
mango).
Soseen voi korvata myös mielikuvituksella.
Kakun päälle voi laittaa marjoja yms.
Nauti kevyestä ja lähes terveellisestä herkusta.
Ps. Kakun kalorit pienenevät vielä entisestään jos korvaat pohjan digestivekeksit puoliksi esim kauraleseillä ja teet ohuemman kerroksen kakun pohjalle.
eli näin käytät vähemmän rasvaa joka tuo kaloreita.
Suositeltavaa ei ole kuitenkaan korvata rasvaa jollain kevytlevitteellä - maku ja ulkonäkö lopulta on karmiva!
Butter