Munakas:
2 munaa
½ dl vettä
yrttisuolaa
paprikajauhetta
Täyte:
tomaatti
maun mukaan kevytfetaa
parilajuureksia tms. pakastevihanneksia
1. Riko munat ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Lisää joukkoon vesi ja mausteet.
2. Jos käytät ohjeessa merkittyjä parilajuureksia tai muita wok-tyyppisiä vihanneksia, paista ne ensin vähässä öljyssä pannulla (jos sinulla sattuu olemaan tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, voi nekin tässä vaiheessa heittää pannulle).
Perinteiset pakastevihannekset voi lämmittää mikrossa tai kattilassa sillä välin, kun paistat munakasta.
3. Hienonna feta haarukalla muruiksi tai pilko kuutioiksi.
Viipaloi tomaatti.
4. Jos käytät parilajuureksia tms. wok-vihanneksia, ota ne pannulta hetkeksi syrjään.
5. Lorauta pannulle pieni tilkka öljyä ja kaada munaseos pannulle.
Kun munakas alkaa olla kiinteä, muttei vielä täysin kuiva pinnaltaan, kaada päälle fetamuru ja asettele tomaattiviipaleet.
Kaada paistamasi vihannesseos kaiken päälle.
6. Kun juusto ja vihannekset ovat saaneet hieman lämmetä, taita munakas lautaselle ja herkuttele yksin pääruokana tai kaverin kanssa leivän kera iltapalana
Munakkaan väliinhän voi laittaa melkein mitä vain, joten tässä vain yksi täytesetti, jonka totesin hyväksi.
Muutenhan väliin voi laittaa kaikenlaisia juustoja (niin kovia juustoja kuin tuorejuustojakin), vihanneksia (tuoreita ja/tai pakastettuja), sieniä, lihaa, kalaa, kanaa, leikkeleitä, lihapullia, makkaraa ja erilaisia mausteita.
Vain taivas on rajana!
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 449 grammaaBicca