Jouluinen rahkajuoma
N. ½ dl kevyttä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa
luumu-rusinakeittoa (Valio) maun mukaan (ohjeessa n. 2½ dl)
kanelia
1. Vaahdota vaniljakastike.
2. Sekoita joukkoon rahka ja lisää lopuksi luumu-rusinakeitto ja kaneli.
3. Kaada lasiin ja juo pehmeäksi jälkkäriksi tai proteiinirikkaaksi herkkuvälipalaksi.
Vinkki: Jos haluat jälkiruokamaisemman, paksumman koostumuksen, kannattaa keiton sijaan käyttää luumumarmeladia tms. Sitä toki tarvitaan huomattavasti keittoa vähemmän makua antamaan, vaikka siltikin lopputuloksesta tulee kaloripitoisempi.
Kevyellä tavalla herkusta saa paksumman jättämällä vaniljakastikkeen pois ja lisäämällä rahkan osuutta.
Tällöin kannattaa joukkoon lisätä ripaus vaniljasokeria tms. pehmeyttä antamaan.
Piparkakun murusia tai pelkän kanelin sijaan piparkakkumaustetta lisäämällä herkkuun saa enemmän jouluista makua.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 509 grammaa
Bicca