Persikkapiirakka

Pohjaan:

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.

Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.

sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.

3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.

Sekoita hyvin.

4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.

(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.

6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.

7. Tee kuorrute.

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.

8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka, säilyke mehussa 410g/235g (Pirkka), annos 235g1683g842kcal16.8g202g16.8g0g
Rahka pehmeä (Valio), annos 250g3223g1934kcal322.3g138.6g9.7g0g
Flora culinesse537g3975kcal0g0g440.4g0g
Kananmuna kuoreton 788g1124kcal98.5g2.4g80.7g0g
Sokeri 1674g6797kcal0g1672.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2095g7188kcal213.5g1466.4g25.1g73.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43716kcal1302.2g6964.4g1145.4g146.6g
Valittu annoskoko10000g21858kcal651.1g3482.2g572.7g73.3g
Annoskoko puolitettuna5000g10929kcal325.6g1741.1g286.4g36.7g
Arvot/100g100g219kcal6.5g34.8g5.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389574