Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 39g16kcal0.4g1.6g0.3g1.4g
Tomusokeri 1dl=60g13g54kcal0g13.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 12g5kcal1.1g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.4g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g299kcal10.4g51g4.6g3.6g
Valittu annoskoko101g150kcal5.2g25.5g2.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna51g75kcal2.6g12.8g1.2g0.9g
Arvot/100g100g148kcal5.1g25.2g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025