Persikkapiirakka

Pohjaan:

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.

Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.

sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.

3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.

Sekoita hyvin.

4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.

(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.

6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.

7. Tee kuorrute.

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.

8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka, säilyke mehussa 410g/235g (Pirkka), annos 235g17g8.5kcal0.2g2g0.2g0g
Rahka pehmeä (Valio), annos 250g33g20kcal3.3g1.4g0.1g0g
Flora culinesse5.5g40kcal0g0g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 8g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.9g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g444kcal13.4g70.6g11.8g1.4g
Valittu annoskoko102g222kcal6.7g35.3g5.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna51g111kcal3.4g17.7g3g0.4g
Arvot/100g100g218kcal6.6g34.7g5.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389574