Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 19g100kcal0.1g0.1g11.3g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g26g19kcal0g4.2g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta22g80kcal2.9g15.5g0.5g0.8g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g584kcal10.4g73.8g27g1.6g
Valittu annoskoko102g292kcal5.2g36.9g13.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna51g146kcal2.6g18.5g6.8g0.4g
Arvot/100g100g287kcal5.1g36.2g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687