Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 21g17kcal0.3g3.5g0g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2.3g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g6.7g19kcal1.3g0g1.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.3g3.8kcal0.2g0.4g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g117kcal4.2g10.4g6g2g
Valittu annoskoko102g59kcal2.1g5.2g3g1g
Annoskoko puolitettuna51g29kcal1.1g2.6g1.5g0.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548