Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 208g169kcal3.3g35g0.1g6.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Rypsiöljy 12g103kcal0g0g11.7g0g
Vesi417g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g23g28kcal0.6g1.4g2.1g0.3g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g67g187kcal12.7g0g14.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 83g38kcal2.5g4g1.2g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2045g1171kcal42.4g104.6g60.4g22.2g
Valittu annoskoko1022g585kcal21.2g52.3g30.2g11.1g
Annoskoko puolitettuna511g293kcal10.6g26.2g15.1g5.6g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548