Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g132kcal0.2g0.1g14.7g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2.1g14.1g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.8g0g
Sokeri 22g89kcal0g22g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g10g5kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g765kcal9.4g105g33.4g1.6g
Valittu annoskoko104g382kcal4.7g52.5g16.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna52g191kcal2.4g26.3g8.4g0.4g
Arvot/100g100g369kcal4.5g50.6g16.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081