Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 121g874kcal1.4g0.5g97.9g0g
Sokeri 68g277kcal0g68.2g0g0g
Muna, annos 60g48g42kcal3.6g0.4g2.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 104g358kcal10.6g73.1g1.3g3.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 48g161kcal0g39.3g0g0.7g
Leivinjauhe 4g7.1kcal0.2g1.5g0g0g
Raparperi 402g135kcal2.8g22.1g0.4g5.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 161g103kcal5.1g7.7g5.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g8g0g0g
Sokeri68g277kcal0g68.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2064g4535kcal47.4g578g216.2g20g
Valittu annoskoko1032g2267kcal23.7g289g108.1g10g
Annoskoko puolitettuna516g1134kcal11.9g144.5g54.1g5g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205